slapeloosheid

Mensen met slapeloosheid hebben vaak moeite om ‘s nachts in slaap te vallen, zijn gedurende de nacht langere tijd wakker of kunnen niet tot de ochtend blijven slapen. Dit kan een grote impact hebben op je kwaliteit van leven. Niet genoeg slaap krijgen kan bijdragen aan een depressieve stemming, slechte prestaties op je werk of op school, en heeft zelfs gevolgen voor de gezondheid op de lange termijn.

De meeste mensen ervaren af en toe slapeloosheid met een minimale impact op  gezondheid en kwaliteit van leven, maar bij chronische slapeloosheid kan het nodig zijn dit te laten behandelen.

Hypnotherapie is een veel toegepaste methode om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Werkt hypnotherapie bij slaapproblemen?

hypnotherapie werkt tweeledig. Het pakt de problemen aan die slapeloosheid veroorzaken, of het nu gaat om angst, depressie, een over-alerte staat of een andere oorzaak. Daarnaast geeft het directe suggesties om je lichaamsreacties te kalmeren en opnieuw in te stellen op een aangenamer en rustiger nivo.

Voordat we beginnen met de hypnotherapie, is het belangrijk om de mogelijke oorzaken dus boven tafel te krijgen. Dit hoeft niet uitgebreid, ik zal je een aantal vragen stellen. Daarnaast zal ik je informeren over de achtergrond van de wisselwerking van het brein en het lichaam en hoe dit samenwerkt om je of alert of juist slaperig te krijgen. Het enige wat jij hoeft te doen, is mijn stem volgen. Je brein doet de rest.

Vervolgens zal ik je helpen ontspannende mentale beelden op te roepen om je in een meer ontspannen toestand te brengen. Van daaruit zal ik je meer instructies geven over waar je aan moet denken, wat je je in kan beelden, zodat je een trance-achtige toestand bereikt waardoor je meer openstaat voor suggesties. dit kan zowel in een gesprek als met hypnose bereikt worden. Wanneer je deze toestand bereikt, zal ik op maat gemaakte suggesties doen om je te helpen gedrag dat je wilt veranderen of gedachten die die gedragsveranderingen moeilijk maken, te overwinnen.

Aan de slag?

Wil je meer informatie of een aantal sessies inplannen, dan ben je meer dan welkom om contact met me op te nemen!

Ik ben gecertificeerd en geaccrediteerd en gebruik op onderzoek gebaseerde methoden om de patronen die vastgelegd zijn in het brein op een positieve manier te beïnvloeden. Daarbij is het belangrijk te weten dat alle hypnose zelfhypnose is. Dit betekent dat je brein alleen die suggesties opneemt die je helpen jouw doel te bereiken. 

Meer info? klik hier