leer me kennen….

foto Ans Meijer

Mijn naam is Ans Meijer en ik ben moeder van drie prachtige zonen met wie ik in Santpoort-zuid woon. Ik ben geschoold in twee ogenschijnlijk erg verschillende vakgebieden: Psychologie en Levensmiddelen-technologie. Na mijn opleiding heb ik eigenlijk vrij snel voor een richting gekozen waarbij ik zowel mijn creativiteit als mijn commerciële gevoel kwijt kon en heb bij bedrijven als Hema en AHOLD diverse management-jobs bekleed. Ik heb dat met veel passie gedaan tot mijn man een fietsongeluk kreeg en als gevolg daarvan ernstig hersenletsel op liep. Ik was mijn maatje, mijn grote liefde kwijt… 

Toen hij overleed, heb ik besloten dat ik verder wilde met wat ik echt belangrijk vind. En dat is zelf een eerlijk en oprecht mens zijn, enorm veel leren en ontwikkelen, ontdekken; mijn kids helpen om zichzelf te zijn en anderen in mijn kielzog meenemen op die passievolle reis.
Ik was al NLP master en kwam per toeval in contact met Hypnose. Eigenlijk stond ik daar vrij sceptisch tegenover, maar door de resultaten die ik met eigen ogen zag en ervaarde, was ik al snel overtuigd van de kracht van hypnotherapie.

Ook kreeg ik al snel door dat hypnose, anders dan wat ik dacht, eigenlijk een heel wetenschappelijk onderbouwd fenomeen is. Iets dat eigenlijk nog niet zo bekend is. Het wordt inmiddels dan ook al in meer dan 100 ziekenhuizen in Nederland toegepast.

Ter illustratie: in 2002 ontving Dr. Kahneman de Nobelprijs voor zijn onderzoek over hoe mensen denken en beslissingen nemen. Hieruit blijkt dat 98% van alle beslissingen onbewust is. En dit is waar Hypnotherapie haar effectiviteit uit put. Mensen proberen namelijk op wilskracht (die andere 2%) hun beslissingen, gedrag en gevoelens aan te passen. En dat gaat moeizaam omdat hun onbewuste nog niet meewerkt. Door hypnose kom je in een ontspannen staat waardoor je je bewuste denken omzeilt en je je onbewuste instructies en suggesties mee kan geven die wél voor je werken.

Naast NLP master ben in inmiddels opgeleid als Psychosociaal Hypnotherapeut en heb ook diverse opleidingen voor EMDR, Prikkelbare Darm therapeut en Hypnose in Medische Setting afgerond, met onder andere Drs. Arine Vlieger als docent. Zij is werkzaam binnen het Anthonius Ziekenhuis en is een autoriteit op dit gebied. Zij heeft samen met andere wetenschappers, waaronder prof. Dr Marc Benninga, diverse wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken uitgevoerd waarbij de effectiviteit bij bijvoorbeeld PDS en Pijn is vastgesteld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4.png