boost je zelfvertrouwen

Sigmund Freud, de grondlegger van de psychoanalyse, beschreef het onderbewustzijn als alle emoties, gedachten en behoeften waarvan we ons niet bewust zijn, maar die nog steeds ons gedrag beïnvloeden. Het is de innerlijke stem die ons voedt met negatieve gedachten of ons het vertrouwen geeft dat we nodig hebben om te slagen. Het herkennen of veranderen van onbewuste gedachten is moeilijk, maar studies tonen aan dat hypnotherapie kan helpen het zelfvertrouwen te verbeteren.

 

Hypnose voor zelfvertrouwen…. Werkt het?

We denken meestal aan een zelfverzekerde persoon als iemand met een positief zelfbeeld, maar er is een subtiel verschil tussen de twee. een positief zelfbeeld is je algemene kijk op jezelf op basis van ervaringen en relaties die je hebt opgebouwd eerder in je leven. Zelfvertrouwen is je geloof in je eigen kunnen en kan in verschillende situaties of in andere sociale omgevingen anders zijn.

Je hebt bijvoorbeeld een positief zelfbeeld en voelt je niet zelfverzekerd wanneer je voor het eerst auto rijdt of in het openbaar spreekt. Hoe hoger je gevoel van eigenwaarde, hoe groter de kans dat je nieuwe uitdagingen met vertrouwen tegemoet treedt.

De manier waarop we over onszelf denken, bepaalt ons gevoel van eigenwaarde, maar onze gedachten weerspiegelen niet altijd onze realiteit. we spelen steeds dezelfde overtuigingen uit onze kindertijd af maar ook vermeende mislukkingen uit het verleden blijven een rol in onze gedachten in nemen en tasten ons geloof in eigen kunnen aan.

Hypnotherapie voor zelfvertrouwen pakt de oorzaak hiervan bij de wortel aan en gebruikt de kracht van suggestie om de innerlijke criticus uit de weg te ruimen en negatief denken te herkaderen, waardoor je zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde als vanzelf wordt verbeterd. 

Neem de stap!

Wil jij je ook zekerder voelen over wie je bent en wat jouw mogelijkheden zijn? Wil je met overtuiging kunnen presenteren of voor een groep spreken of gewoon meer vertrouwen op jezelf, neem dan gerust contact met me op. Ik begeleidt je graag bij jouw weg naar groei!

Meer info? klik hier