behandelingen

Therapie op maat

Therapie is een persoonlijk proces waarbij het vooral gaat dat je vertrouwen hebt in je therapeut, in zijn of haar kunde, maar ook wat de therapeut voor gevoel bij je opwekt. Het is daarom belangrijk voor zowel de therapeut, als de cliënt dat er een klik is. Hierdoor kan er een vertrouwensrelatie opgebouwd worden. Het is voor mij als therapeut erg belangrijk dat je je veilig voelt om te kunnen zijn wie je bent. 

Op basis van jouw problemen, behoeften en wensen, kijk ik wat het beste bij je past. 

hypnotherapie

Hypnotherapie is een veilige behandelmethode om gedachten en angsten los te laten. Het kan helpen om psychische en psychosomatische klachten te verminderen door inzicht te krijgen in het ontstaan ervan.

Door hypnotherapie kom je er achter hoe je zelf omgaat met de situaties die je tegenkomt en leer je je patronen , blokkades en vooronderstellingen beter kennen. Je leert ook  je emoties beter begrijpen. Zodat je er anders mee om kunt gaan en je duidelijkere keuzes kunt maken die beter passen bij wat jij wilt bereiken. Dat geeft rust in je hoofd én helpt je je leven zo vorm te geven dat het beter bij je past.

Voor wie

Met hypnotherapie -in combinatie met coaching- kun je op een ontspannen en rustige manier werken aan:

  • Verminderen van stress, burn-out, angst, piekeren, neerslachtigheid of slapeloosheid
  • Verminderen van pijn en ongemak als bijvoorbeeld PDS (Prikkelbare Darm Syndroom), migraine of andere pijn waarvoor geen lichamelijke oorzaak is gevonden (SOLK). Hierbij wordt gebruikt gemaakt van medische hypnose 
  • Emotionele problemen, bijvoorbeeld door scheiding of verlies van baan of familie
  • Laag zelfbeeld, grenzen leren stellen
  • Levensvragen, zingeving, hoogsensitiviteit
  • Verwerking van kind/jeugdtijd
  • Jezelf beter begrijpen en duidelijkere keuzes kunnen maken. 

Hoe werkt het

Hypnose is een totaal ontspannen staat van zijn waarbij je je tijdelijk ‘losmaakt’ van je omgeving en gedachten. Misschien ken je dat ook van mediteren of dagdromen, als je even helemaal opgaat in je innerlijke wereld. In die innerlijke wereld reageer je niet vanuit je denken, maar vanuit je onderbewuste. Zo krijg je andere, nieuwe inzichten in hoe jouw situatie écht ontstaan is en welke rol je daar zelf in speelt.
Vervolgens onderzoek je onder professionele begeleiding de mogelijkheden om dingen anders te gaan aanpakken, zodat je er concreet mee aan de slag kunt en leert hoe je beter in je vel kan zitten. Daarbij leer je jezelf, je gevoel en je lichaam steeds beter kennen.

En verder…

Wil je meer uitleg over hypnose, klik dan hier.
Meer informatie over de kosten en vergoeding vind je op de pagina tarieven.
Meer lezen over hypnose bij pijn of ongemak? Klik hier. Meer informatie hierover vind je ook onder medische hypnotherapie